Robert Gober in The Met Breuer

Op de tentoonstelling Unfinished, Thoughts Left Visible in The Met Breuer Museum in New York is de eerste dia-ahow van Robert Gober te zien. Robert Gober is de kunstenaar met de verontrustende installaties, hij refereert vaak aan dood, ziekte en bederf. Het been dat uit de muur steekt (1992) is nog een milde voorstelling van wat de kunstenaar in petto heeft. 

Untitled 1992

In zijn schilderijen uit 1984, die hij maakte voordat hij met zijn installaties begon, toont hij een fantastische wereld,vol herinneringen. In 1984 maakte Gober meer dan honderd schilderijen op een stuk karton en als het werk klaar was werd het gefotografeerd, krabte hij het schoon om er een volgend werk op te schilderen. Robert Gober maakte duizenden dia's en een selectie hiervan monteerde hij tot een 20 minuten durende slideshow. 

Elke dia lijkt over te vloeien in de volgende, we zien de weerspiegeling in het water, de seizoenen komen voorbij, het begin is een menselijk torso die van mannelijk naar vrouwelijk transformeert en dan eindigt tot een hermafrodiet

en die wordt weer gevangen in takken, vervaagt tot een kamer waar de ramen verschuiven tot een trap, er wordt een boek open geslagen maar ook dat is een illusie,

 

als het boek verdwenen is transformeert de kamer tot buitenruimte, de takken tonen zich weer,

het is een herinnering aan de seizoenen en het bos komt tot leven en overal begint water te stromen, de stammen verzinken in de bron. 

De tentoonstelling Unfinished in de vernieuwde Met Breuer Museum is gewijd aan onvoltooide kunst. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen, grote meesters worden getoond zoals Leonardo Da Vinco (La Scapigliata), Jan van Eyk, El Greco, Goya, Turner, Klimt, maar ook de 19e en 20e eeuw is vertegenwoordigd. het is fascinerend om te zien dat kunstenaars als Matisse, Picasso, Giacometti, Soll LeWit en Lucien Freud hun werk niet meer verder uitwerken en dat onvoltooid werk een ander perspectief heeft gekregen. De dia-show van Robert Gober is een van de laatste zaken te vinden. 

De tentoonstelling Unfinished is nog te zien in The Met Breuer in New York tot 4 september 2016. 

 

aaap-logo

Triple A Projects
Emmastraat 1 E
2595 EG Den Haag

(geen bezoekadres)

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 6 3719 5684 (10.00 - 17.00)

KvK Den Haag: 61526568

kunst op afspraak

Bent u geïnteresseerd in een van de werken van onze kunstenaars? Wij adviseren u graag bij het kopen van een van de werken uit onze collectie. Uiteraard begrijpen wij dat u een werk soms niet alleen op basis van een foto wilt kopen, daarom stellen wij u op afspraak graag in de gelegenheid een werk persoonlijk te bezichtigen. Neem contact op met Triple A Projects en een van de partners zal graag uw vragen beantwoorden en u verder helpen met de aanschaf van een schitterend kunstwerk.   

projecten voor de kunst

Triple A Projects zet zich actief in voor haar kunstenaars om de werken op passende wijze onder de aandacht van kunstliefhebbers te brengen. Wij zullen regelmatig exposities organiseren waarbij een selectie van onze collectie getoond zal worden, deze evenementen worden tijdig aangekondigd. Mocht u vragen hebben over onze projecten, ideeën willen aandragen of kunt u helpen bij onze inspanningen dan horen wij dat natuurlijk graag. Wij zijn telefonisch of per mail bereikbaar voor uw suggesties en kijken uit naar uw reacties.   

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

allaboutartprojects.nl maakt gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden. Door het plaatsen van cookies kunnen we jou als gebruiker een optimale ervaring bieden én leren hoe we onze informatie beter aan kunnen laten sluiten op je behoeften. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Ok