Cornelia Schleime: Ich zeige nicht Alles

Cornelia Schleime (1953, Berlijn) geeft  met de tentoonstelling Ich zeige nicht Alles in Museum Bommel van Dam ruim baan aan al haar fabelwezens. Voor haar is tekenen 'Tragik, Liebe und Leidenschaft', zoals ze in haar autobiografie schrijft, maar is er weinig romantiek te vinden, wel spanning, erotiek en vervreemding. Mooie transformaties, van dier naar mens, sprookjesachtige wenzens. je droomt erbij weg, maar blijft toch alert, want je weet het maar nooit in haar verbeeldingen. 

artesaskia blog20 foto1 all about art projects

Portret

artesaskia blog20 foto3 all about art projects

Equilibriste (2008) collectie Museum Bommel van Dam

Equilibriste is een raadselachtig wezen, half mens/dier en het schemert tussen de coulissen van het Museum. Ook de tekeningen 'Aus die Reihe Camouflage' spreken tot de verbeelding: de nieuwe Metamorphosen van Ovidius?

artesaskia blog20 foto7 all about artprojects

Aus der Reihe Camouflage (2008)

artesaskia blog20 foto2 all about art projects

artesaskia blog20 foto9 all about artprojects

Falscher Hase (2008)

Cornelia Schleime is een kunstenares die in series werkt, haar dier/mens mutanten zijn 'fabelhaftig' mooi, maar wat mij het meest fascineert zijn de portretten. Meestal van vrouwen. Intrigerend. Beheerst. Nooit uitbundig. Afwachtend en een vleugje Oostblok-melancholie?

artesaskia blog20 foto12 all about artprojects

Portret 2008 (privé verzameling Feyen, Den Haag)

artesaskia blog20 foto4 all about art projects

artesaskia blog20 foto10 all about artprojects

 

De tentoonstelling van Cornelia Schleime, Ich zeige nicht Alles, is te zien tot 25 septeber in Museum Bommel van Dam, Venlo en daarna in Berlijn, waar de kunstenaar de Hannah-Hoch-Preis voor haar hele oeuvre in ontvangst zal nemen.

Museum Bommel van Dam is te bezoeken van dinsdag  t/m zondag, Adres is Deken van Oppersingel 6, 5911 AD Venlo

aaap-logo

Triple A Projects
Emmastraat 1 E
2595 EG Den Haag

(geen bezoekadres)

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 6 3719 5684 (10.00 - 17.00)

KvK Den Haag: 61526568

kunst op afspraak

Bent u geïnteresseerd in een van de werken van onze kunstenaars? Wij adviseren u graag bij het kopen van een van de werken uit onze collectie. Uiteraard begrijpen wij dat u een werk soms niet alleen op basis van een foto wilt kopen, daarom stellen wij u op afspraak graag in de gelegenheid een werk persoonlijk te bezichtigen. Neem contact op met Triple A Projects en een van de partners zal graag uw vragen beantwoorden en u verder helpen met de aanschaf van een schitterend kunstwerk.   

projecten voor de kunst

Triple A Projects zet zich actief in voor haar kunstenaars om de werken op passende wijze onder de aandacht van kunstliefhebbers te brengen. Wij zullen regelmatig exposities organiseren waarbij een selectie van onze collectie getoond zal worden, deze evenementen worden tijdig aangekondigd. Mocht u vragen hebben over onze projecten, ideeën willen aandragen of kunt u helpen bij onze inspanningen dan horen wij dat natuurlijk graag. Wij zijn telefonisch of per mail bereikbaar voor uw suggesties en kijken uit naar uw reacties.   

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

allaboutartprojects.nl maakt gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden. Door het plaatsen van cookies kunnen we jou als gebruiker een optimale ervaring bieden én leren hoe we onze informatie beter aan kunnen laten sluiten op je behoeften. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Ok