gerard-verdijk

 

 

“Het is bekend dat zowel voor de Japanse dichtkunst als voor de schilderkunst een langdurige oefening in mentaliteit en techniek vereist is, om vervolgens vanuit een grote innerlijke rust en in opperste concentratie het werk in één keer te voltooien. Om lichaam en geest in de juiste gesteldheid te brengen, streeft de kunstenaar ernaar zich ‘leeg’ te maken om als het ware opnieuw ‘gevuld’ te kunnen worden, waardoor ruimte geschapen wordt voor het onverwachte. In deze houding herkent Verdijk zichzelf.” Maureen Trappeniers, conservatrice van het Noordbrabants Museum, Den Bosch, in haar essay ‘Alles beweegt’, gepubliceerd in de catalogus van de tentoonstelling ‘Gerard Verdijk – Veertig jaar werk op papier’, 1998

Gerard Verdijk (1934 Boxmeer – 2005 Den Haag) was een gerenommeerde kunstenaar die zijn opleiding allereerst aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam heeft genoten, waarna hij verder heeft gestudeerd aan het Nationaal Hoger Instituut van Schone Kunsten in Antwerpen en diverse ateliers en academies in Parijs. Zijn werken zijn meermaals onderscheiden, onder meer met de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst. Verdijk heeft tijdens zijn leven solo-exposities gehad in onder meer het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Gemeentemuseum in Den Haag en een selectie Duitse musea. Vandaag de dag is een deel van zijn oeuvre ondergebracht in de collecties van musea en instituten in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Japan.

 

aaap-logo

Triple A Projects
Emmastraat 1 E
2595 EG Den Haag

(geen bezoekadres)

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 6 3719 5684 (10.00 - 17.00)

KvK Den Haag: 61526568

kunst op afspraak

Bent u geïnteresseerd in een van de werken van onze kunstenaars? Wij adviseren u graag bij het kopen van een van de werken uit onze collectie. Uiteraard begrijpen wij dat u een werk soms niet alleen op basis van een foto wilt kopen, daarom stellen wij u op afspraak graag in de gelegenheid een werk persoonlijk te bezichtigen. Neem contact op met Triple A Projects en een van de partners zal graag uw vragen beantwoorden en u verder helpen met de aanschaf van een schitterend kunstwerk.   

projecten voor de kunst

Triple A Projects zet zich actief in voor haar kunstenaars om de werken op passende wijze onder de aandacht van kunstliefhebbers te brengen. Wij zullen regelmatig exposities organiseren waarbij een selectie van onze collectie getoond zal worden, deze evenementen worden tijdig aangekondigd. Mocht u vragen hebben over onze projecten, ideeën willen aandragen of kunt u helpen bij onze inspanningen dan horen wij dat natuurlijk graag. Wij zijn telefonisch of per mail bereikbaar voor uw suggesties en kijken uit naar uw reacties.   

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

allaboutartprojects.nl maakt gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden. Door het plaatsen van cookies kunnen we jou als gebruiker een optimale ervaring bieden én leren hoe we onze informatie beter aan kunnen laten sluiten op je behoeften. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Ok